Planificarea unei vacanțe lungi este întotdeauna o experiență plăcută, dar nu trebuie să uiți să te gândești și la mașina ta, mai ales dacă intenționezi să o lași într-o parcare pe termen lung. Parkado, parcarea sigură și cu supraveghere video 24/7 lângă Otopeni, îți oferă câteva sfaturi practice pentru a te asigura că vehiculul tău rămâne în siguranță și în stare bună pe durata absenței tale.

 1. Verificări Tehnice Esențiale

Înainte de a-ți lăsa mașina în parcare, este important să faci câteva verificări tehnice pentru a evita problemele la întoarcere:

 • Verifică Nivelul Uleiului și Lichidelor

Asigură-te că nivelul uleiului de motor este corect și verifică toate celelalte lichide esențiale, cum ar fi lichidul de răcire, lichidul de frână și lichidul de parbriz. Acest lucru previne eventualele scurgeri și menține motorul în stare optimă.

 • Verifică Presiunea Anvelopelor

Presiunea corectă a anvelopelor este crucială, mai ales dacă mașina va sta pe loc pentru o perioadă lungă. Anvelopele sub sau supra-gonflate se pot deteriora mai ușor.

 • Asigură-te că Bateria este În Stare Bună

O baterie descărcată poate fi un inconvenient major la întoarcere. Dacă mașina va sta parcată mai multe săptămâni, ar fi util să deconectezi bateria sau să folosești un încărcător de întreținere.

 1. Curățenie și Întreținere

 • Spală Mașina

O curățenie generală, atât la exterior cât și la interior, ajută la prevenirea coroziunii și la menținerea unui mediu curat. Îndepărtează orice resturi alimentare sau obiecte care ar putea cauza mirosuri neplăcute.

 • Acoperă Mașina

Dacă parcul va fi expus la intemperii, folosește o husă de protecție pentru a-ți proteja mașina de praf, murdărie și condiții meteorologice nefavorabile.

 1. Siguranță și Securitate

 • Alege o Parcare Sigură

Parkado oferă supraveghere video 24/7, asigurându-te că mașina ta este în siguranță. Securitatea este un factor esențial când îți lași mașina pe termen lung.

 • Blochează Portierele și Activează Alarma

Nu uita să blochezi toate portierele și să activezi alarma mașinii. De asemenea, nu lăsa obiecte de valoare la vedere în interiorul vehiculului.

 1. Sfaturi Suplimentare

 • Lăsați Contactul unei Persoane de Încredere

În caz de urgență, este bine să lăsați contactul unei persoane de încredere care să poată accesa mașina dacă este necesar.

 • Notează Data Inspecției Tehnice Periodice (ITP)

Asigură-te că ITP-ul nu va expira în perioada în care ești plecat. Dacă este aproape de data expirării, este mai bine să îl reînnoiești înainte de plecare.

 • Scoate Frâna de Mână

Dacă mașina va fi parcată pentru o perioadă foarte lungă, lasă frâna de mână scoasă pentru a preveni blocarea acesteia. Poți folosi pene de blocare pentru a preveni mișcarea vehiculului.

Cu aceste sfaturi, îți poți lăsa mașina la Parkado cu încredere, știind că va fi în siguranță și în stare bună la întoarcerea ta. Vacanță plăcută și fără griji! 

Parkado, parcare la aeroport Otopeni – Siguranță și confort pentru vehiculul tău, oriunde ai fi!Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*